Dränering av hus på min gata

Jag har fått en ny granne på gatan. Han köpte villan som ligger nedanför mitt hus i början av året och nu håller han på och arbetar med grunden på huset. Tydligen behövs det dränering av huset, för det har inte skett sen det byggdes på 70-talet. Att dränera om huset är bra för att förhindra fuktskador.

Grannen har anlitat en firma som kommer sköta dräneringen av huset. Firman har grävt med grävmaskiner senaste veckan runt huset. Det kommer nog bli bra när allt är färdigt med dräneringen.

Mitt hus byggdes på 90-talet, så det är nog lugnt för min del vad gäller dränering. Däremot skulle jag gärna vilja ändra om i köket. Ett par nya köksluckor skulle vara kanon, alternativt att vi målar om de befintliga. Jag vill även byta ut min gamla spis i köket.

När man bor i villa finns det alltid projekt att ta tag i. I sommar är det dags att måla om fasaden och min son vill gärna att vi skaffar en swimmingpool. Måla om fasaden kommer jag att göra men swimmingpool är inte aktuellt. Däremot kan jag tänka mig att köpa en uppblåsbar pool för ett par hundralappar.

Kommer satsa på att hyra en byggställning i år när jag målar om huset. Det är så mycket smidigare med en ställning när man ska måla och arbetet går även snabbare. Visst, det kostar en slant, men då slipper man även stå och vingla på en stege.

Det som tar mest tid är förarbetet. Du ska skrapa bort all gammal färg som börjar tappa greppet och sen grundmåla fasaden. Själva målningen kommer nog gå snabbt så länge man har tur med vädret. Värme och sol är bäst och då torkar färgen snabbt. Jag vet inte vilken kulör det är på ytan jag ska måla, men det borde räcka att jag tar med mig ett färgprov från fasaden till färgbutiken.