Drömmen om Östermalm

Jag hade sedan flera års tid tillbaka drömt om att lämna småstadslivet och flytta till Stockholm. Som så många andra drömde jag om att bli en del av storstadspulsen, träffa nya människor och hitta ett nytt spännande arbete. Jag kände mig så inrutad i gamla mönster och rutiner och behövde en förändring helt enkelt.

Som så många andra hade även jag länge stått i bostadskö till lägenheter på Östermalm då det var min drömdestination men räknade väl inte riktigt med att jag skulle hitta någonting eftersom konkurrensen kring lägenheter i Stockholm är stenhård.

Snabba lägenheter utan krav på bostadskö

Men så en dag gick jag av en slump in på en sida som publicerade sista minuten och snabba lägenheter och som inte krävde att man stod först i ett kösystem och där vart den, min drömlägenhet. En liten charmig tvåa på 55 kvadrat mitt på Östermalm. Jag trodde knappt mina ögon och jag kan säga att jag hann inte ens tänka innan jag slängde mig på intresseanmälan knappen. Ibland har man riktigt tur här i livet för nu sitter jag här i skrivande stund i min nya fina lägenhet på Östermalm.

Mitt nya liv som storstadsbo börjar nu

Den senaste tiden har varit otroligt hektiskt eftersom det blev en snabb inflyttning, och jag har heller inte hunnit se mig om efter jobb riktigt ännu men det kommer lösa sig bara jag får landa här. Jag känner i hela kroppen att jag gjort rätt val i att flytta hit och det är nu mitt nya liv börjar. Mitt nya liv som storstadsbo på Östermalm.

Till alla er där ute som kämpar med att hitta en lägenhet, ge inte upp! Med tålamod och lite tur så kommer det att lösa sig för dig med det är jag säker på.