Bygga egen pool

Hur många vill inte någon gång bygga egen pool på tomten? Det har varit min och säkert mångas dröm under flera år men som vanligt när det gäller i alla fall mig själv, så stannar det ofta vid en dröm och blir aldrig någon verklighet. Men den här gången har jag bestämt mig för att ta tag i detta och faktiskt bygga egen pool. Vi har en stor tomt på femtusen kvadratmeter så att få plats med en medelstor till stor pool lär inte bli några problem. Nu ska jag bara bestämma mig också för vilken typ av pool det ska bli och i vilket material den ska byggas med.

Hur bygger man en egen pool?

Ja, exakt hur man bygger en egen pool har jag nog inte riktigt klurat ut ännu, jag är fortfarande i tanke- och planeringsstadiet men visst har jag googlat en hel del tidigare och har i alla fall baskunskaper i hur man går tillväga. Sedan är det alltid stor skillnad på att förstå hur man gör till att faktiskt göra det själv rent praktiskt. Men det ska nog gå bra, med lite hjälp och input från mina vänner med och några flak öl så blir det nog en pool till slut.

Pool i betong

Det lutar åt att jag kommer att bygga min pool i betong, eller gjuta en pool i betong kanske snarare. Jag kommer i alla fall att spara cirka 30% på att bygga min egen pool istället för att leja bort arbetet till någon annan. Men kanske blir jag också 30% mer gråhårig under den tiden det kommer att ta mig att få färdig poolen också, man vet ju aldrig. Hur som helst så ska jag börja allvar att rita upp poolen i trädgården och börja gräva, grannen har grävmaskin så det kommer bli lätt. Önska mig lycka till!