Varma arbetskläder

Jag ska flytta. Det blir faktiskt andra gången på kort tid. Första flytten var från en lägenhet inne i stan till en hästgård ute på landet. Det var inte min hästgård utan jag hyrde ett extra hus som de hade på gården och så kunde jag ha mina två hästar bland deras. Jag tror att jag hade bott i den lägenheten i ungefär 15 år och man samlar på sig grejer. Det verkar gå av bara farten. Jag hade ett gäng kompisar, min pappa, min son och hans flickvän till hjälp men det blev många varv i trapporna ändå. Ja, det huset hade ingen hiss.

Varför flyttar jag då en andra gång efter bara två månader och går igenom det där eländet med att forsla grejer från en plats till en annan? Det ville ju sig inte bättre än att de jag hyrde huset av visade sig vara inte speciellt bra hyresvärdar. De påstod att mina hästar åt för mycket och ville höja priset för det jag betalade varje månad. Visserligen hade jag ett kontrakt men allt kändes så fel och hur kul är det att bo inom spottavstånd till de man hur av, och man är arga på varandra?

Nu ska vi flytta allt till en stuga som ligger nära där min mamma bor. Det kommer att bi betydligt lugnare och mina hästar kan vara på en gård i närheten. När jag lämnade min lägenhet så städade jag allt, varenda kvadratcentimeter och man hade fasen i mig kunnat äta från golvet. Det är inte kul att göra en så enorm städning så den här gången beställer jag flyttstädning från Dammråttan så att jag slipper. Men jag har packat mina lådor i alla fall. Många hade jag ju inte ens packat ur sedan förra gången. Ni vet hur det är när man packar. Man tror att man ska komma ihåg var man har lagt allt, men nu hittar jag inte mina varma arbetskläder, och jag håller på att bli vansinnig.