Fuktspärra för god inomhusmiljö och ett välmående hus

Något jag ofta stöter på i mitt arbete inom fuktspärr och fuktskydd är gamla hus där man från början snålat in på ett rejält och pålitligt fuktskydd. Jag skulle säga att majoriteten av de hus vi fått fuktsäkra är väldigt gamla och att ägarna genom åren inte tagit hand om huset som sig bör. Jag kan tänka mig att man inte riktigt tar tag i det eftersom det blir en större kostnad, men tro min när jag säger att det blir en betydligt högre kostnad att reparera ett redan fuktskadat hus.

Ett bra fuktskydd lönar sig i längden

Viktigt att tänka på när man skall exempelvis bygga ett helt nytt hus är att verkligen se till att man får ett bra fuktspärrsystem på plats vid både tak, källarväggar, golv och ytterväggar. Se till att dränera riktigt kring huset så att man på så vis leder bort och hindrar vatten mot att ta sig in i husgrunden. Att göra detta riktigt från början lovar jag att det kommer löna sig i längden, dessutom får man ett mer välmående hus och en bra inomhusmiljö.

Att göra rätt från början lönar sig i längden

Något jag även brukar rekommendera är att man lägger in fuktspärrmattor för att undvika dragiga golv, i både nyproduktioner och befintliga hus. Detta är någonting som inte bara bidrar till en mer behaglig inomhusmiljö och temperatur, det bidrar även till att elräkningen inte skenar iväg för mycket framförallt under den kallaste tiden på året. Summan av detta är enkel: anar du fuktskador i ditt befintliga hus eller har du en nyproduktion på gång? Se till att fuktspärra rätt och kontakta kunnig personal som hjälper dig i tid. Det blir alltid dyrare i längden om man inte gör det rätt från början.