Litet förråd i trädgården

Eftersom vi inte har något garage eller något annat förråd på tomten så har vi svårt att förvara trädgårdsredskap och annat som vi behöver när vi ska jobba i trädgården. Garaget är i en separat länga och vi har tröttnat på att behöva gå flera hundra meter för att hämta det som behövs.

Därför tänkte vi bygga ett litet förråd i vår trädgård. Vi kollade runt på nätet hur ett förråd kunde se ut och även kolla hur mycket virke vi behövde. Men när jag kollade runt en dag hittade jag ett jättefint litet förråd som levererades som byggsats. Det var tillverkat i svenskt PEFC-certifierat virke. Priset blev inte högre än om vi skulle köpt virke och övrigt material från någon bygghandel.

Jätteskönt att slippa räkna och mäta själva tyckte vi och beställde vårt förråd. Vi byggde upp detta förra sommaren och det var ganska enkelt och resultatet blev jättebra.

Så nöjda med vårt förråd

Vi är så nöjda med vår redskapsbod. Den är 5 kvm och där får alla våra verktyg och maskiner plats. Vi har även satt upp en hylla där vi kan förvara våra stolsdynor. Under vintern förvarar vi också robotgräsklipparen i förrådet.

Förrådet ligger bra för vi har oftast lä framför det och kvällssolen gör att det blir varmt och skönt under sommarkvällar. Eftersom vi inte har någon kvällssol på husets altan lade vi plattor framför förrådet. Där kan vi nu sitta i solen och grilla till långt in på kvällen.

Denna våren har vi gjort några rabatter intill förrådet och planterat några buskar som ringar in den lilla uteplatsen fint. Nu är vårt förråd en riktig prydnad i trädgården och många grannar har frågor om vårt bygge och var vi köpt förrådet.