Hög spänning i Borås

Jag har världens roligaste jobb. Arbetar som elektriker sen 8 år tillbaks. Innan jag utbildade mig till elektriker i Borås var mitt jobb kassabiträde på Hemköp. Det är kul att jobba i butik, man träffar en massa trevliga människor och dagen går rätt snabbt.

Har haft ett intresse av att plocka isär hemelektronik sen jag var lite parvel. Jag gillar att plocka isär och sätta ihop elprylar och kände för ett par år sedan att det skulle vara kul att få jobba med elarbeten.

Sökte olika utbildningar och kom in på ett kursprogram för att bli elektriker. Borås var orten där jag gick min utbildning under cirka 1 år. Det var teori i kombination med praktik. Under praktiken fick jag chansen att testa mina kunskaper och jag fick bra kontakt med ett par bolag. Arbetar hos ett av dessa företag idag som installationselektriker.

När du är färdigutbildad elektriker finns möjligheten att arbeta inom installation och nyproduktion, tjänsteföretag eller på ett larmbolag. Jag jobbar som elektriker på ett företag som erbjuder elarbeten, larminstallationer, bredband och installation av solpaneler.

Elektricitet är så självklart idag att du inte tänker på elen förrän du saknar den. Tänk om du vaknar upp en morgon utan el. Först skulle du märka att du inte kan tända lampan i sovrum. När du ska in i badrummet är det samma visa. Borsta tändarna med eltandborsten blir lite svårt och blåsa håret i hårtorken är inte möjligt. När det är dags för frukost blir den antingen kall eller ljummen, beroende på hur länge kyl och frys varit avstängda.

Bil, buss och tåg tar dig inte till jobbet. Du får gå eller cykla till ditt arbete. Väl på jobbet blir det lite klurigt att arbeta, såvida du inte har ett arbete som är helt oberoende av elektricitet.