Ställningsentreprenader hjälper till

Nu blåser det kraftigt och regnet står som spö i backen. Jag sitter i bilen på väg ut till Lidingö. Har en stuga på ön sen 90-talet. Lidingö är en riktig pärla på östkusten, på somrarna har man den välkända dansen på ön.

Inte roligaste vädret att åka ut och jobba i, men det ger inkomster och pengar så att firman kan gå runt.

Jag åker ut till ön för att sätta upp väderskydd i hamnen. Min firma gör renoveringsarbeten i den gamla hamnen och vi har nu fått i uppdrag att sätta upp väderskydd för ett annat bolags räkning som också jobbar i hamnen, tror att de heter Ställningsentreprenader AB. De såg vårt firmanummer på en av ställningarna vi har i hamnen. Det handlar om måleriarbeten på ett par gamla hamnfastigheter som håller på att rustas upp. Målningen av dessa var nästan klart när det blev sämre väder för en dryg vecka sedan. De hade redan satt upp presenningar längs fasaden, men dessa blåste ned under gårdagen.

Väderskydd är extra populära att hyra ut vid projekt längs kusterna. Vi är främst experter på byggställningar och det är högsäsong under sommaren för dessa. Väderskydd har en längre säsong, skulle nog säga att det är säsong året runt för väderskydd och vi märker att efterfrågan ökat senaste åren. Som du förstår blir det ofta en kombo där kunder hyr både byggställning och väderskydd på samma gång.